Energiebewust en Duurzaam

Stichting Bedrijventerreinen Helmond is van mening dat het verduurzamen van de Helmondse bedrijventerreinen een noodzakelijk streven is. Energiebronnen worden schaarser en het milieu wordt dagelijks aangetast door de intensieve bedrijfsprocessen. Daar merken wij misschien nog niet zo veel van, maar de generaties na ons des te meer.

Hier ligt een taak voor de parkmanagementorganisatie en de ondernemers. Om iets te kunnen en willen doen, is bewustwording nodig. Stichting Bedrijventerreinen Helmond probeert hier invulling aan te geven door middel van projecten. Daarvoor wordt nadrukkelijk de samenwerking opgezocht. Niet alleen met ondernemers, maar ook met de Technische Universiteit Eindhoven, gemeente Helmond en de Energieclub Helmond Regio; een club kennisdragers met verstand van zaken die op vrijwillige basis onderzoeken en projecten initieert. Bijvoorbeeld over reststromen op de bedrijventerreinen energietranisitie in de Helmondse kanaalzone.

Helmondse Energie Community 
Het meest bekende project dat onder het thema Energiebewust ondernemen valt is de Helmondse Energie Community. In januari 2013 gestart, middels een convenant met gemeente Helmond, diverse instellingen en bedrijven. Samen commiteren ze zich aan een relatieve energiebesparing, duurzame koppeling of opwekking en delen zij hun kennis met andere bedrijven binnen het netwerk. Nog altijd sluiten nieuwe ondernemingen zich aan bij dit initiatief. Samen met Energieclub Helmond Regio en gemeente Helmond wordt zorggedragen voor advies, bijeenkomsten en onderzoek.
 Klik verder voor meer informatie.

InduSym, een industriële symbiose–software 
Stichting Bedrijventerreinen Helmond heeft in samenwerking met de TU Eindhoven de software InduSym ontwikkeld. Bedrijven kunnen met de software hun grondstoffen en restmateriaal invoeren in een database. Een algoritme doorzoekt vervolgens de database naar overeenkomsten met andere bedrijven en laat zien waar een symbiotische uitwisseling van materialen kan worden gerealiseerd. Hiermee willen wij bedrijven helpen bij het vinden van een nuttige bestemming voor hun reststromen of een goedkopere bron van grondstoffen. Naast de mogelijkheden om geld te besparen, worden de bedrijventerreinen hiermee milieuvriendelijker en zelfvoorzienender.
Klik verder voor meer informatie.

Collectief afvalmanagement
Stichting Bedrijventerreinen Helmond biedt al enkele jaren collectief afvalmanagement aan. Deelnemers aan dit programma kunnen voor een gereduceerd tarief gebruikmaken van de vuilophaaldienst van onze partner in dit project. Op dit moment nemen meer dan 100 bedrijven deel. Voor meer informatie mailt u naar parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl.

Melding maken

Heeft u een klacht, melding of tip?
Laat het ons weten!

Meldpunt SBH
(klacht, melding, tip m.b.t. bedrijventerreinen)

Meldpunt Stadswacht
(misstanden en overlastsituaties openbare ruimte)

Laatste Nieuws

  • 11-09-2018
  • 10 oktober 2018: Helmondse duurzaamheidsconferentie, speciaal voor bedrijven
  • Lees meer
  • 05-09-2018
  • Meer en betere truckparkeerplaatsen
  • Lees meer
  • 29-08-2018
  • Veilige bedrijventerreinen
  • Lees meer

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Created by OJO Communications