AED

Hartveilige Bedrijventerreinen!        

‘Elke dag sterven 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Reanimatie met een AED binnen 6 minuten vergroot de kans op overleving aanzienlijk.’

Stichting Bedrijventerreinen Helmond heeft veiligheid op bedrijventerreinen, als een van de kernthema’s, hoog in het vaandel staan. In samenwerking met diverse ondernemers heeft SBH onlangs twee AED-apparaten weten te realiseren voor het terrein Helmond West, welke ten alle tijden bereikbaar en dus inzetbaar zijn. Doel van SBH is om op alle bedrijventerreinen AED-apparaten te realiseren die ten alle tijden inzetbaar zijn, om overlevingskans bij reanimatie aanzienlijk te vergroten. 

AED 1
Wethouder van Nunenstraat 12
Bij de ingang van het bedrijfspand
onder het portaaltje, aan de zijde Kasteelherenlaan.
Bekijk de locatie op kaart.

AED 2
Wethouder den Oudenstraat 3
Bij Bouwbedrijf van den Heuvel, langs de hoofdingang.
Bekijk de locatie op kaart.

Via AED4.eu kunt u bekijken waar AED-apparaten op dit moment in uw omgeving aanwezig zijn.

    Aanmelden als burgerhulpverlener

Wij vragen u om BHV’ers binnen uw organisatie en mensen die een geldig diploma/certificaat voor reanimatie hebben, er op te attenderen zich aan te melden als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl. Hoe meer, hoe beter en hoe dichterbij de hulpverlener, hoe groter de kans op overleving! De eisen om aan te melden als burgerhulpverlener en de voorwaarden die er aan verbonden zijn leest u hier.

Hoe werkt een alarmering

Bij een melding van een mogelijke circulatiestilstand bij 1-1-2, stuurt de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) altijd twee ambulances naar het slachtoffer en wordt HartslagNu geactiveerd. Er wordt dan een oproep verstuurd naar een groep burgerhulpverleners in de omgeving. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via de HartslagNu app op de smartphone of via een sms.

HartslagNu bestaat uit een database met aangemelde burgerhulpverleners, in het bezit van een reanimatiecertificaat, en aangemelde AED's.

 

Melding maken

Heeft u een klacht, melding of tip?
Laat het ons weten!

Meldpunt SBH
(klacht, melding, tip m.b.t. bedrijventerreinen)

Meldpunt Stadswacht
(misstanden en overlastsituaties openbare ruimte)

Laatste Nieuws

  • 11-09-2018
  • 10 oktober 2018: Helmondse duurzaamheidsconferentie, speciaal voor bedrijven
  • Lees meer
  • 05-09-2018
  • Meer en betere truckparkeerplaatsen
  • Lees meer
  • 29-08-2018
  • Veilige bedrijventerreinen
  • Lees meer

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Created by OJO Communications