Schoon, Heel & Veilig

 Het Keurmerk Veilig Ondernemen op de Helmondse bedrijventerreinen 

Schoon, heel en veilig zijn de kernpunten van het KVO: het Keurmerk Veilig Ondernemen. Ze staan voor de kwaliteitseis die volgens Stichting Bedrijventerreinen Helmond voor alle Helmondse bedrijventerreinen moet gelden.

                          
           Cameratoezicht                         Bereikbaarheid                       KVO                         AED

In de ideale situatie zouden er geen onvolkomenheden in de openbare ruimte waar te nemen zijn. Alle straatverlichting brandt, er staan geen lantaarnpalen of verkeersborden scheef, de bermen zijn niet stuk gereden en het groen is uitstekend onderhouden. Daarnaast zorgt cameratoezicht en surveillance voor een veilig gevoel en is de bereikbaarheid optimaal. In de praktijk blijkt echter dat bedrijventerreinen, net als woonwijken of standscentra, continue aandacht behoeven om ze op het juiste niveau te houden.

In Helmond wordt daarom al vele jaren samengewerkt om het juiste kwaliteitsniveau te borgen. Dit gebeurt binnen de Koepel voor het Keurmerk Veilig Ondernemen: kortgezegd de KVO Koepel. Hierin nemen de parkmanagementorganisatie, ondernemers van de bedrijventerreinen, de gemeente Helmond, politie en brandweer zitting. De KVO Koepel komt elk kwartaal bij elkaar voor overleg en organiseert twee maal per jaar een schouw op alle bedrijventerreinen. Tijdens de schouw worden onvolkomenheden genoteerd en gemeld aan de verantwoordelijken, zoals de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Helmond.

Stichting Bedrijventerreinen Helmond staat te allen tijde open voor meldingen, tips en ideeën omtrent de openbare ruimte op de bedrijventerreinen. Gebruik daarvoor de rode meldknop van het Meldpunt SBH.

Melding maken

Heeft u een klacht, melding of tip?
Laat het ons weten!

Meldpunt SBH
(klacht, melding, tip m.b.t. bedrijventerreinen)

Meldpunt Stadswacht
(misstanden en overlastsituaties openbare ruimte)

Laatste Nieuws

  • 11-09-2018
  • 10 oktober 2018: Helmondse duurzaamheidsconferentie, speciaal voor bedrijven
  • Lees meer
  • 05-09-2018
  • Meer en betere truckparkeerplaatsen
  • Lees meer
  • 29-08-2018
  • Veilige bedrijventerreinen
  • Lees meer

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Created by OJO Communications