Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

Red Flags! Doe de bedrijventerreinscan

Veiligheid is een van de vier pijlers waar wij als Stichting Bedrijventerreinen Helmond samen met alle ondernemers en de gemeente Helmond al jaren aan werken. Inmiddels lopen er verschillende projecten waaronder natuurlijk het keurmerk veilig ondernemen (KVO), Alert4Omgevingen en het camerabeveiligingscollectief, maar ook de pilot met het standaardiseren van huurovereenkomsten voor bedrijfspanden.

“Criminelen maken steeds vaker gebruik van goedwillende ondernemers om hun doelen te bereiken. Een huurpand dat drugslab blijkt te zijn, productie van verpakkingsmateriaal waar later cocaïne blijkt te zijn verhandeld, of huurauto’s die gebruikt worden voor het vervoeren van wapens. Vaak zonder medeweten van de MKB-er.”

Toelichtingsvideo:

Vul nu de enquête in >

Wat krijg je er voor terug?
De vragen uit de enquête kunnen je helpen bij een weerbaardere onderneming tegen criminele inmenging. Het brengt je wellicht op het spoor van kwetsbaarheden waar je nog nooit over nagedacht hebt. Daarnaast kunnen wij als stichting steeds beter inspelen op de behoefte doordat we inzicht krijgen in de weerbaarheid van jouw bedrijventerrein. 

Het Expertisecentrum Veiligheid stimuleert kennisontwikkeling op het gebied van maatschappelijke veiligheid en draagt bij aan de inhoudelijke kwaliteit van de opleidingen van Avans Hogeschool.
Voor meer informatie: avans.nl/onderzoek/expertise

Vitaal met de Lavans Halve van Helmond

Doet jouw bedrijf ook mee met de Lavans Halve van Helmond?

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld wordt de kans erg groot dat het hardloop- en wandelevenement de Lavans Halve van Helmond op zondag 18 juli door kan gaan. De organisatie is reeds begonnen met de voorbereidingen voor een coronaproof versie van het evenement. 

Vertrouwen in eerste editie op 18 juli
“De inschrijving voor het evenement is geopend en we verwachten dat het evenement ook werkelijk door kan gaan”  aldus voorzitter Hans Steijaert. “Door de aankondiging van uitgebreide versoepelingen en de oproep om evenementenvergunningen te gaan verstrekken, hebben we het vertrouwen dat we de eerste editie op zondag 18 juli kunnen realiseren”. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een coronaproof evenement. Door middel van toegangscontrole, looproutes en startvakken wordt de 1,5 meter afstand en de overige coronamaatregelen tijdens het evenement gegarandeerd. Deelnemers kunnen zich met een gerust hart inschrijven, mocht het evenement niet doorgaan wordt het inschrijfgeld terugbetaald.

Verschillende onderdelen
Bij het hardloop- en wandelevenement Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast is er een loop van 5 km en 10 km, een bedrijvenloop, scholierenloop, kidsrun en een wandeltocht. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. Kortom, een evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en recreatieve lopers.

Het parcours
De start en finish van het evenement vinden plaats op Sportpark Molenven in Stiphout. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10,55 km en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Het parcours loopt door mooie gebieden van Helmond zowel qua natuur als architectuur. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. Voor wandelaars wordt een mooie route uitgezet van ongeveer 15 km.

Kidsrun
Om het aantal deelnemers te spreiden vindt de kidsrun plaats op zaterdagavond 17 juli. Deze wedstrijd is speciaal voor basisschoolkinderen t/m 12 jaar en wordt gelopen op de atletiekbaan van het Sportpark Molenven.

Meer informatie en inschrijven
Het evenement wordt georganiseerd door een samenwerking tussen atletiekvereniging HAC en Lopersgroep Brandevoort. Inschrijven voor het evenement, waarvan Lavans hoofdsponsor is, is mogelijk via de website www.halvevanhelmond.nl. Hier is ook verdere informatie te vinden over het evenement en een overzicht van alle coronamaatregelen.   

Twee keer inbraak voorkomen!

Dit is waar we het beveiligingscollectief voor hebben opgericht!

Afgelopen zaterdagnacht is een poging tot inbraak opgemerkt en voorkomen. Bekijk het krantenbericht>
En afgelopen nacht is opnieuw een verdacht voertuig opgemerkt en aangehouden vol inbrekerswerktuigen. Daarnaast hebben we ondersteuning kunnen bieden met camerabeelden bij diefstal van een elelctrische auto op de Automotive Campus, die inmiddels weer terecht is.

Dit is precies waarvoor het beveiligingscollectief is opgericht!

Een steeds preventiever werkend samenspel tussen cameratoezicht, live observatie en mobiele surveillanten maken 'Veilig en Beveiligd ondernemen' op onze bedrijventerreinen in Helmond mogelijk.

We doen dat in nauwe samenwerking met de politie en onze beveiligingspartner Animale Beveiliging/Klaassen Total Security, waarvoor dank.

#preventie #beveiliging #veiligheid #ondernemers #samensterk


Doe jij al mee met het beveiligingscollectief?

Voorkomen is beter dan genezen !
• Vermindering van risico op inbraak, vandalsime of brandstichting
• Bundeling van informatie en advies: preventie, vroegtijdige signalering en adequate actie
• Een vast beveiligingsteam; bekend met bijzonderheden en dreigingen in het gebied


 

 

Let op! Pakketoplichter(s) actief

Gisteren is een poging tot oplichting door een alerte ondernemer voorkomen.
Een man van buitenlandse afkomst kwam behoorlijk opdringerig bij de receptie van een bedrijfspand op Hoogeind binnen en vroeg om een ‘verkeerd’ bezorgd pakket, wat voor hem zou zijn.

Het pakket was eerder op de dag bij het bedrijf bezorgd door UPS, waarbij na openen van het pakket direct werd opgemerkt dat niemand in het bedrijf dit besteld had. De inhoud was een duikpak met een waarde van  € 1500,-. Het bedrijf heeft de man naar buiten kunnen praten en daarbij een foto van de man zelf en het kenteken van zijn auto kunnen maken. Deze zijn inmiddels aangeboden aan de politie. UPS is gevraagd het pakket weer op te halen, waardoor een schadepost van € 1500,- is voorkomen.

Hoe werkt deze oplichting?
Oplichters maken van tevoren een account aan bij bepaalde webwinkels die ‘achteraf betaling’ aanbieden. Vervolgens bestellen de oplichters een pakket op naam en het adres van iemand anders (in dit geval het bedrijf) en ze kiezen voor de optie ‘achteraf betalen’. Wanneer de webwinkel het pakket aanmeldt ontvangt de oplichter een mailtje met een Track&Trace-code én met de mogelijkheid om de bezorglocatie te wijzigen. De bezorglocatie wordt vervolgens nog vóór de eerste reguliere bezorgpoging gewijzigd naar een afhaalpunt, waarna de oplichter zijn buit ophaalt. Soms mislukt dit en wordt het pakket alsnog op jouw adres bezorgd.

Wat kun je doen

  • Controleer of pakketten daadwerkelijk door iemand in het bedrijf besteld zijn.
  • Geef een pakket nooit mee aan derden, die het proberen te claimen.
  • Neem contact op met de webshop die het pakket verstuurd heeft.
  • Neem contact op met Stichting Bedrijventerreinen Helmond via 0492-792350 of parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 
  • Doe aangifte bij de politie.

Werkzaamheden sluis 8-Vossenbeemd

Werkzaamheden kabels en leidingen sluis 8 Vossenbeemd
Afsluiting: Lungendonk tussen Vossenbeemd en brug over Eindhovens Kanaal

Start en duur van het werk
Maandag 7 juni 2021 tot 06 augustus 2021


Uit te voeren werkzaamheden
De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het maken van een nieuwe gestuurde boring onder het kanaal. Er worden ook nieuwe kabels gelegd en gemonteerd. Na uitvoering van deze werkzaamheden zullen waar mogelijk nog vervallen kabels worden verwijderd. 

Locatie van de werkzaamheden
De locatie van de werkzaamheden is tussen Goorsebaan en Lungendonk 1 en tussen Kanaaldijk Z.O. 60 en de kruising met Vossenbeemd.

Bereikbaarheid
De doorgang kruising met Vossebeemd zal op bepaalde momenten beperkt zijn. Voor dit werk geldt een omleidingsroute

De gemeente zorgt er voor dat personenauto’s en kleine bestelauto’s zoveel als mogelijk bij uw pand kunnen komen. Toch zult u misschien af en toe wat overlast van de werkzaamheden hebben. Dat kan vervelend zijn. Toch hopen we op uw begrip daarvoor.

Heeft u nog vragen? Bel dan met Emine Pekbey (omgevingsmanager gemeente Helmond)
Bereikbaar op het telefoonnummer (06) 13 47 75 43.

Heeft u vragen over de werkzaamheden neemt u dan contact op met de heer Iwan Crooijmans (uitvoerder Enexis) en hij is bereikbaar op het telefoonnummer (06) 15 05 23 36.


Voor een overzicht van alle actuele wegwerkzaamheden en evenementen verwijs ik u naar de website: https://www.helmond.nl/wegwerkzaamheden

Schade beperken door samenwerking

Download vandaag nog de gratis app #Alert4All op je smartphone (vertel het ook je werknemers en collega's) en ontvang snel een waarschuwing inclusief handelingsperspectief wanneer er een calamiteit plaatsvindt bij een (risicovol) bedrijf op bedrijventerreinen Helmond.

Een calamiteit bij een bedrijf heeft meestal grote effecten, zeker als er gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Niet alleen op de omgeving, maar ook op de veiligheid en inzet van de brandweer. Met snelle en doelgerichte informatie is er veel schade te beperken.

Samen met Gemeente Helmond, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (Brandweer), Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant en Waterschap Aa en Maas is het afgelopen jaar een pilot opgestart in Helmond: Alert4Omgevingen

Maximaal € 1.000 voor ondernemers in Helmond die hun bedrijf toekomstbestendig willen maken

Maximaal € 1.000 per bedrijf voor ondernemers in Helmond die hun bedrijf toekomstbestendig willen maken voor wat betreft digitalisering en dataficering.

Op 1 april is de Adviesregeling Digitalisering MKB 2021 van de Metropoolregio Eindhoven van start gegaan. Dit is een laagdrempelige subsidieregeling waar MKB-ers (tot 100 werknemers) gebruik van kunnen maken in hun stappen naar digitalisering van hun bedrijfsprocessen. De subsidie is bedoeld voor het inwinnen van advies over dergelijke processen, dus niet voor de aanschaf van software of hardware.
 
Deze subsidie is heel eenvoudig zelf aan te vragen via Adviesregeling Digitalisering MKB 2021|Metropoolregio Eindhoven. Hier is ook alle informatie te vinden over deze regeling. https://metropoolregioeindhoven.nl/subsidies/adviesregeling-digitalisering  

Faciliteer preventief testen voor werknemers

Wanneer thuiswerken onmogelijk is en 1,5 meter afstand houden moeilijk is, biedt preventief testen uitkomst. Preventief testen betekent dat mensen getest worden op corona zonder dat er een vermoeden bestaat van besmetting. Werkgevers die dit zelf willen regelen kunnen kiezen of ze sneltesten of zelftesten faciliteren voor werknemers.

Meer informatie over de regeling hier>


Preventieve teststraat BZOB
Iedere maandag en donderdag is een “preventie teststraat” ingericht in de parkeergarage van Van Rooi Meat op BZOB.

Tussen 6:00 en 9:00 is er nog voldoende ruimte om medewerkers van andere bedrijven preventief te testen.

Kosten zijn:
0 – 10 medewerkers = € 15 per medewerker
10 – 50 = € 10 per medewerker
Meer dan 50 medewerkers = gratis

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

Let op! Dit kan alleen na gemaakte afspraken dus zomaar medewerkers sturen kan niet.
Ook is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat medewerkers MET klachten zich bij deze teststraat laten testen. Het is puur preventief.

Overige opties
Wil je zelf je medewerkers testen, een teststraat op jouw bedrijfslocatie faciliteren of heb je behoefte aan mogelijkheden voor sneltesten bij klachten?

Neem dan ook contact op voor de mogelijkheden via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl 

Sterk front tegen ondermijnende criminaliteit in bedrijfspanden

Gisteren ondertekende ondernemer Maikel Mollemans, van Electro Helmond de eerste nieuwe gestandaardiseerde huurovereenkomst binnen de pilot ondermijning op bedrijventerrein Hoogeind.

Die pilot richt zich op het opwerpen van effectieve barrières tegen ondermijnende (drugs)criminaliteit. Het betreft een samenwerking tussen Stichting Bedrijventerreinen Helmond, gemeente Helmond en het Openbaar Ministerie en is vooral bedoeld om vastgoedeigenaren te ondersteunen.

Vastgoedeigenaren Ewoud Ponsioen en Rob van Rooijen, exploiteren sinds kort bedrijfsverzamelgebouw De Dijk aan de Lagedijk. Ze zijn bezig aan een upgrade van het verhuurconcept en zetten in op een aantrekkelijke uitstraling, optimalisatie van indeling, infrastructuur én meer betrokkenheid van en met huurders in het gebouw. Ewoud: “Wij zijn de gestandaardiseerde huurovereenkomst gaan gebruiken omdat het ons als vastgoedeigenaren enorm helpt om het gebouw naar een hoger kwaliteitsniveau te brengen. Dat betekent dus inderdaad naast een likje verf en de nodige bouwkundige aanpassingen vooral ook het aantrekken en behouden van valide en betrokken huurders. De huurovereenkomst draagt daar absoluut aan bij. Als veiligheidskundige heb ik er zelfs nog een extra arbeidsomstandighedenclausule aan toegevoegd. Ik vind dat onze huurders ook veilig moeten werken.”

Onaangekondigde controles
“Wij vinden het bijzonder waardevol dat zowel de Stichting Bedrijventerreinen Helmond (SBH) als de gemeente Helmond zich proactief opstellen en gezamenlijk met vastgoedeigenaren één sterk front vormen tegen de (drugs)criminaliteit op de bedrijventerreinen”, aldus Rob van Rooijen. “We kunnen er samen voor zorgen dat het op termijn een dusdanige barrière opwerpt, dat malafide huurders niet meer in ons pand en zelfs in dit hele gebied willen vestigen. Tegelijkertijd moeten we dus waken voor een waterbedeffect. Het blijft belangrijk om vanuit diverse hoeken preventieve prikkels af te geven. Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet in elke gemeente zo wordt opgepakt. Helmond loopt in deze regio echt voorop.”

Voor nieuwe huurder Maikel Mollemans (Elektro Helmond), was de aanstaande upgrade van het bedrijfsverzamelgebouw aanleiding om er een bedrijfsruimte te huren. Als ondernemer wil hij een nette en vooral veilige bedrijfsruimte huren. De onaangekondigde controles (significant onderdeel van de pilot) die de verhuurder gaat uitvoeren vindt hij eerder een meerwaarde dan een last. Het geeft Mollemans zelfs een veilig gevoel dat de verhuurders weten wat zich afspeelt in de vele bedrijfsruimtes. Met name omdat het een bedrijfsverzamelgebouw betreft.


Maikel Mollemans, Ewoud Ponsioen, Rob van Rooijen

Part of the deal
In september 2020 werd een convenant voor de pilot getekend door SBH, gemeente Helmond en het Openbaar Ministerie. Sindsdien is er in nauwe samenwerking tussen parkmanager Frits Rutten en programmaleider aanpak ondermijning basisteam Peelland, Peter Knoops (gemeente Helmond) een weg gevonden om vastgoedeigenaren die meedoen te ondersteunen en te begeleiden. Korte lijnen met het bevoegd gezag zijn ‘part of the deal’ vindt Knoops. Een deal die wordt onderschreven door Burgemeester Blanksma: “Ondermijnende activiteiten, zoals productielocaties voor verdovende middelen, worden met regelmaat aangetroffen in bedrijfsruimten op bedrijventerreinen. Met deze samenwerking laten we zien dat we deze illegale ondermijnende activiteiten op ons industrieterrein niet tolereren. Een maatschappelijke coalitie die de georganiseerde misdaad een halt toe roept kan op veel steun van mij rekenen. Pandeigenaren die daar hun verantwoordelijkheid in nemen zullen niet op hoeven te draaien voor deze criminele activiteiten. De eerste huurcontracten zijn getekend, ik hoop dat er snel meer volgen. Op weg naar een crimineel-vrij en veilig bedrijventerrein.”

Uitgebreide informatie over de pilot: https://www.bedrijventerreinenhelmond.nl/pilot-ondermijning-criminaliteit 

Wil je meer informatie over de pilot en ook de gestandaardiseerde huurovereenkomsten gaan gebruiken als vastgoedeigenaar? Neem contact op via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl of 0492-792350.

Tijdelijk eenrichtingsverkeer Sojadijk-Haverdijk

Corona-vaccinatielocatie XL Haverdijk - Sojadijk

Afsluiting 1: Sojadijk tussen Haverdijk en Korendijk (eenrichtingsverkeer richting Haverdijk)

Afsluiting 2: Haverdijk tussen Korendijk en Sojadijk (eenrichtingsverkeer richting Korendijk)

Datum: vrijdag 23 april 2021 tot en met eind 2021