Nieuws

Nieuwsbrief sluiten
Actueel
Archief

Dit is het resultaat van de circulaire ophaalrondes!

Weet je nog dat we vorig jaar herbruikbare reststromen ophaalden op bedrijventerrein Hoogeind? Bedrijven konden oude pallets, ICT-apparatuur en accu’s gratis aanmelden voor de circulaire ophaalronde. In totaal zijn er 340 pallets voor hergebruik en maar liefst 1.939 kilo opgehaalde ICT. Lees hier hoeveel CO2 we samen bespaard hebben!

Grondstoffen worden schaars en steeds duurder. Afval van het ene bedrijf kan een waardevolle grondstof voor de ander zijn. Stichting Bedrijventerreinen Helmond ging in samenwerking met gemeente Helmond en twee lokale verwerkers aan de slag om afval circulair te maken. Als pilot werden er ophaalrondes georganiseerd. Bedrijven konden oude pallets, ICT-apparatuur en gereedschapsaccu’s gratis laten ophalen zodat deze opnieuw gebruikt konden worden.

340 pallets hergebruikt
Het opgehaalde restafval werd ingeleverd bij twee lokale verwerkers, R&L Recycling en de Palletcentrale. R&L ontving bijna 2000 kilo aan oude printers, monitoren, harde schijven, pc’s en allerlei andere electronica. Dit is bijna 10% van een volle vrachtwagen. De Palletcentrale ontving maar liefst 340 pallets. Door alle pallets te hergebruiken bespaarden we samen 1,53 ton CO2.

1,53 ton CO2 reductie
Een mooi resultaat! Maar hoeveel is dat nu precies? Om daar achter te komen, ontwikkelde CE Delft een CO2-tool. Deze berekende dat 1,53 ton CO2 gelijk staat aan;

  • 1 retourvlucht van Schiphol naar New York
  • Jaarlijkse absorptie van ongeveer 52 volwassen bomen
  • Het gemiddeld energieverbruik van een huishouden van 10 – 12 maanden

Dat hebben we samen goed gedaan!

Doe ook mee!
Heb jij nog ICT-afval of oude pallets die nog niet circulair verwerkt worden? Neem dan contact op met R&L Recycling of de Palletcentrale. Zo laat je jouw restcontainer krimpen en draag je bij aan het verlagen van onze gezamenlijke CO2 uitstoot. Wil je meer weten over de grondstoffenrotonde in aanloop naar een circulaire economie?

Neem dan contact via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl

 

 

 

Stichting Leergeld Helmond kan het verschil maken, ook voor werknemers.

Beste ondernemer,

Graag brengen we onderstaande brief vanuit Stichting Leergeld Helmond onder de aandacht:

Positieve energie voor een warmtenet

Op zowel bedrijventerrein Groot Schooten als op BZOB is er een businesscase gemaakt voor een warmtenet. Afgelopen vrijdag werd de businesscase gepresenteerd aan de bedrijven die hiervoor input aanleverden. We kunnen nu al verklappen dat voor beide terreinen de cijfers veelbelovend zijn!

Maar we zijn er nog niet. Er zijn nog veel zaken om uit te zoeken. Zoals: van wie wordt het warmtenet? En wie gaat het financieren? Dat gaan we samen met ondernemers en de gemeente bepalen.

𝗢𝗻𝘀 𝗱𝗼𝗲𝗹? Deze zomer maken we het plan definitief en in 2024 volgt de uitvoering!

Meer weten over warmtenetten of wil je met ons meedenken? Lees hier meer of stuur ons een mailtje via parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl

 

 

Verlenging subsidieregeling ondernemers Helmond

Gemeente Helmond biedt sinds medio November 2022 de subsidieregeling Energiebesparende maatregelen Ondernemers Helmond aan. De subsidieregeling wordt volop aangevraagd en daarom is er besloten de regeling te verlengen met 3 maanden. Dat betekent dat u uw aanvraag voor 1 juni 2023 kunt indienen.

De regeling in het kort: 
Ondernemers, gevestigd in Helmond, kunnen aanspraak maken op een subsidie ter waarde van maximaal € 1.000. Het doel is, logischerwijs, om energie te besparen en zo de kosten, in de toekomst, aanzienlijk te drukken. Met deze subsidie kunnen ondernemers een adviseur inhuren voor een energieadvies/scan op maat en/of om materialen voor verduurzamingsaanpassingen aan te schaffen. Heeft u goed inzichtelijk hoe u het beste het bedrijfspand kunt verduurzamen, dan kunt u er ook voor kiezen direct energiebesparingsmaatregelen te laten uitvoeren door een specialist of zelf materialen voor verduurzamingsaanpassingen aan te schaffen. Denk aan bijvoorbeeld energiebesparende verlichting, radiatorfolie, deurdrangers, isolatie, dubbel glas of een energiezuinige compressor.


Het beschikbare bedrag mag naar eigen vrijheid besteed worden binnen de gestelde kaders. Met deze maatregel ondersteunen we ondernemers bovendien om invulling te geven aan hun wettelijke energiebesparingsplicht.


Bekijk de voorwaarden en direct aanvragen eenvoudig online via: Hulp bij hoge energiekosten voor ondernemers | Gemeente Helmond.

Meer regelingen vanuit de overheid
Om de forse stijging van de energierekening van bedrijven deels te compenseren, neemt de overheid verschillende maatregelen.
Op deze pagina vindt je meer regelingen die kunnen helpen bij energie besparen of opwekken.

 

Heb je vragen over lokale maatregelen?
Je kunt telefonisch contact opnemen met het Ondernemersloket via telefoonnummer  14 0492.

Energie Bespaar Game

Met energiebesparing kun je klimaatverandering tegengaan én gelijk ook kosten besparen. Maar hoe doe je dat? En waarom nu precies? Met wie doe ik dat dan? Het antwoord op deze vragen ontdek je door mee te doen aan de online Energie Bespaar Game @ Werk.

De game start op 3 april. Deelname is gratis, omdat deze eerste ronde helemaal gesubsidieerd is. Het kost je alleen circa 30 tot 60 minuten per challenge. Naast kennis en levert de game ook concreet de eerste besparingen op. En omdat je de game tegelijk speelt met (en tegen) andere teams uit het hele land kun je handige en leuke prijzen winnen.

Ga de uitdaging aan en daag je collega-ondernemers uit. Wie weet er meer over de energietransitie? Wie voert de meeste challenges uit en zet acties in gang?

Drie redenen om als ondernemer/manager mee te doen

1. Leerzaam: je leert (waarom, hoe en met wie) energie te besparen op jouw bedrijventerrein
2. Leuk: een game-spelen is altijd leuk (en niet zo saai als een webinar of taai als een cursus).
3. Lekker: je kan fantastische prijzen winnen, zoals een taart!

Mee doen?

Meer weten of direct aanmelden?

parkmanager@bedrijventerreinenhelmond.nl of 0492-792350

Informatie voortgang reconstructie Gerstdijk - BZOB

Beste ondernemer,

 

Onderstaand ter informatie een afschrift van de bewonersbrief die verstuurd is door de gemeente aan bedrijven gelegen aan de Gerstdijk op BZOB.

         

Mattijs Bouwmans maakt eigen cirkel rond als projectmanager grondstoffenrotonde

Mattijs Bouwmans is geen onbekende op de Helmondse bedrijventerreinen. Eerder was hij al stagiair bij Stichting Bedrijventerreinen Helmond en onderzocht hij hoe we bedrijfsafval duurzaam kunnen inzamelen en circulair inzetten. Hoog tijd om de cirkel rond te maken!

Als projectmanager grondstoffenrotonde gaat Mattijs zich in eerste instantie richten op Groot Schooten/Automotive Campus.

Milieustraat voor bedrijven
Zijn ambitie heeft Mattijs helder voor ogen. ‘Een grondstoffenrotonde waar we beter gescheiden afval bundelen en die vervolgens circulair verwerken tot nieuwe grondstoffen. Hoe mooi zou het zijn als we een soort milieustraat voor bedrijven kunnen opzetten? Dat is eigenlijk onmisbaar bij een toekomstbestendig ondernemersklimaat. Maar ook nieuwe collectieve ophaalrotondes behoren tot de mogelijkheden.’ 

Opnieuw gebruiken van afvalstromen
Voor de circulaire verwerking is Mattijs in gesprek met ondernemers en partners die zo hoogwaardig mogelijk reststromen verwerken om terug de markt op te brengen. ‘Er zijn voldoende collectieve mogelijkheden om de restcontainer van bedrijven te verminderen en gezamenlijk richting een circulaire economie te gaan. De behoefte bij ondernemers is gebleken, dus ik ben samen met hen aan de slag om de behoefte om te zetten in actie.’

Doe mee
Ben jij ondernemer op bedrijventerrein Groot Schooten of op de Automotive Campus? Wil jij met ons de volgende stap zetten en de grondstoffenrotonde realiseren? Neem dan contact op met Mattijs Bouwmans via mattijs@indusym.nl.

 

Nieuwsbrief Time-out & Verblijfsvoorziening Helmond

Beste ondernemer,

Onderstaand een informatieve nieuwsbrief vanuit de gemeente Helmond.

Online talkshow georganiseerde criminaliteit: 'de ondernemer draait door'

In navolging van onze Cybercrime talkshow in 2021 in Helmond, organiseert het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland op 6 februari een online talkshow over de georganiseerde criminaliteit: "𝗗𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿 𝗱𝗿𝗮𝗮𝗶𝘁 𝗱𝗼𝗼𝗿" met als presentator Frank Lammers. 

Terugkijken
Terugkijken kan via onderstaande video of deze link: https://youtu.be/s-UUmTTl0SE 

Ondermijnende criminaliteit verwijst vooral naar de effecten van de georganiseerde criminaliteit, de verwevenheid van de onder- en bovenwereld, en de innesteling in woonwijken en legale sectoren. Plegers van georganiseerde criminaliteit maken gebruik van dezelfde legale structuren en voorzieningen als iedere burger en ondernemer. Denk daarbij aan transportvoorzieningen, financiële en juridische dienstverlening, recreatieterreinen en vastgoed.

Het is een misdaadvorm waar zelfstandig en mkb-ondernemers bewust of onbewust mee te maken hebben. Het is niet voor niets dat er steeds meer aandacht voor komt in de media. Ook dienen steeds meer partijen zich aan met initiatieven en projecten in de strijd tegen deze misdaadvorm.

Maar hoe kun je als ondernemer nu de juiste keuze maken? Waar ligt de nuancering? Hoe kijken andere ondernemers aan tegen de huidige maatregelen terwijl jouw business door moet gaan? Wat kun je als ondernemer nu echt doen? En vooral hoe voorkom je als ondernemers dat je slachtoffer wordt van de criminelen.


Tijdens de live en online uitzending die op 6 februari om 19.15 uur plaatsvindt, krijg je antwoorden op deze en andere vragen.

Terugkijken
Terugkijken kan via onderstaande video of deze link: https://youtu.be/s-UUmTTl0SE 

ERP workshop: meer grip op jouw bedrijf

Is jouw voorraadbeheer totaal niet transparant? Gebruik je teveel softwaresystemen om je bedrijfsprocessen te beheren? Dan ben je toe aan één centraal beheersysteem. Een ERP-systeem geeft jou de volledige controle over alle bedrijfsprocessen.

Ben jij een MKB-bedrijf uit de Peel? Dan biedt Innovatiehuis de Peel, in samenwerking met IPL Advies, dit traject om jouw ideale ERP-systeem te implementeren.

In zes sessies stel je jouw optimale ERP-systeem samen. Start is op 14 februari, dus wees er snel bij!

Het programma biedt praktische begeleiding voor 3 groepen bedrijven:

  1. Nog geen ERP-systeem: ondersteuning bij keuze
  2. Overstappen naar nieuw ERP-systeem
  3. In bezit van ERP-systeem: ‘Op naar meer efficiency’

Meer informatie over de ERP-workshop & aanmelden